Det finns ett par läkemedel mot håravfall. En del fungerar endast för män men många är till för både män och kvinnor. Komponenten finasterid kan tas upp genom huden, varför kvinnor och barn inte får tillåtas att handha tabletterna. Läkemedlet kan medföra fosterdefekter om en kvinna exponeras för det under graviditet. Detta är ett mycket verkligt och allvarligt problem just för de kvinnor som är gravida men egentligen inte alls för de som inte ligger i riskzonen. Gravida kvinnor kan alltid göra en hårtransplantation om de vill ha mer hår på ett riskfritt sätt. Tabletterna är draperade för att undvika kontakt med den aktiva ingrediensen under handhavande, men tabletterna kan naturligtvis spricka eller krossas. Det kommer förmodligen komma en variant i framtiden som kan tas som en insulinspruta.

 

Comments are closed.